CONTEMPORARY NEPAL MATTERS

Zaterdag 18 en zondag 19 oktober 2014

Deelnemers: Important Stuff/ Laurien Mulder/ Ontwerp Janske Megens/ Buddhi/ Erna Anema/ Renate Schwarz

Zes Nederlandse kunstenaars en ontwerpers zijn op 18 en 19 oktober met hun werk uit Nepal te gast bij Contemporary Matters in Haarlem.
Allen maken hun producten in intensieve samenwerking met ambachtslieden in Nepal.
Deze makers hebben door hun nauwe samenwerking de relatief verborgen kwaliteiten van het Nepalese vakmanschap gevonden.

Vrouwen en mannen die spinnen, weven, vilten, papier maken, verven, knopen snijden, zilver bewerken, borduren, schilderen, kralen tot intrigerend gevlochten kettingen maken of zeefdrukken, getuigen in hun werk van eeuwenoude kennis en kunde die zij met trots inzetten om verrassende objecten en kunstwerken te helpen maken.

De zes deelnemende kunstenaars en ontwerpers zagen in Nepal de potentie van het ambacht en zij verweven in hun creaties hun eigen visie met de plaatselijke cultuur. Nepal biedt met 59 etnische groepen een grote rijkdom aan specifieke uitingen in taal en vooral ook in vorm.

De ontwerpers lieten zich verrassen en zij willen fair, kleinschalig en in goede samenwerking produceren met zichtbare makers.

Voor de deelnemers is dit een gelegenheid om hun waren uit hedendaags Nepal te presenteren. Voor bezoekers is het een kans om kennis te maken met een andere kant van Nepal en om een bijzondere aanschaf te kunnen doen voor zichzelf en/of als cadeau met de winterse feestdagen al in gedachten.

Voor een bite met Nepalese touch zal BOHÉMIEN FLAVOUR op beide dagen cateren: fusion van hippie-romantiek en  serious backpacking 2.0 brengt de smaak van “Nepal past and present” heel dichtbij.