CONTEMPORARY MATTERS

CONTEMPORARY MATTERS

ADVISEUR | GIDS

KUNSTADVIES

Voor kopers van kunst en design

Veel mensen zijn geïnteresseerd in kunst en design en zouden graag iets willen kopen, maar weten niet goed waar ze moeten beginnen. Ik kan hierin ondersteunen en adviseren.

Een kunstbeurs is een goed middel om je te oriënteren. We kunnen een geschikte beurs kiezen en die samen bezoeken. Een beursbezoek kan echter overweldigend zijn. Waar moet je zoal op letten? Weet je wat je mooi vindt? Hoe check je de waarde van kunst bij de gevraagde marktprijs? Goed voorbereid bezoeken we de beurs. Ik deel ‘insight information’ en geef tips en support bij een eventuele aankoop.

Pan Amsterdam 2019

Liste Art Fair Basel 2018

The Ravestijn Gallery 2019

Modest Fashion Schiedam 2020

Kunstwerk met aluminiumpreeg met links rode verkoopsticker.
KUNSTADVIES

'T AANBOD

- 01

Kunst kopen

Informatie over kunstwerken is tegenwoordig overal te krijgen. Inzage in het prijsniveau is wat lastiger te vinden. Hoe maak je de juiste keuze en weet je of de prijs juist is?

Particulieren en bedrijven kunnen mij inhuren voor advies, onderzoek of bemiddeling. Op basis van persoonlijk contact, een offerte en grondige research kan ik bijdragen aan een kunstaankoop, waar men lang plezier van zal hebben.

- 02

Kunst hanteren

Een kunstwerk is uniek en vraagt om een zorgvuldige behandeling. Inlijsten en ophangen is niet alleen een kwestie van smaak, maar ook van deskundigheid. Net als behoud en documentatie. Men kan mij vragen hierbij te adviseren.

- 03

Kunstbeurzen

Sinds de eerste KunstRai werd gehouden – in juni 1985 – bezoek ik kunstbeurzen in binnen- en buitenland. Tussen 1996 en 2005 was ik deelnemer met mijn eigen galerie. Mede daardoor ben ik goed op de hoogte van het fenomeen kunstbeurzen en de mores van de kunstverkoop.

Regelmatig neem ik kunstenaarsklanten mee naar beurzen om ze te introduceren in de kunstwereld.  Voor een particulier of bedrijf is het dé manier om zich te oriënteren en de kunstmarkt te verkennen.

Zie TIPS voor kunstbeurzen in binnen- en buitenland.